Cursus ‘Zelf doen’

Met homeopathische middelen kunt u acute klachten en ongevallen veelal goed zelf behandelen. Wilt u ook kennis maken met de basisprincipes van de klassieke homeopathie, en leren deze zelf toe te passen? In deze praktische cursus van 2 x 4 bijeenkomsten over “zelf doen met klassieke homeopathie” kan dat.

Tijdens deze avonden worden m.b.v. een mooie PowerPoint, aangevuld door praktijkvoorbeelden van de homeopaat, de volgende onderwerpen behandeld:

 • Ongevallen, verwondingen en wondverzorging
 • Koorts en verkoudheid
 • Klachten bij baby’s en kinderen
 • Reisziekte en reisziekten
 • Buikklachten
 • Hoofdpijn, Oorpijn
 • Gebruik van oorkaarsen
 • Zelf maken van hypericum-calendula zalf; een super wondzalf.
 • Operaties en tandheelkundige klachten

Etc.

Waar?: Kruidencentrum de Groene Zon, Beijumerweg 20, 9737AD, Groningen

Door wie?:mw. Vanja Wierenga, erkend klassiek homeopaat (r-hom®.) en docent met alweer 15 jaar homeopathie-ervaring en een eigen praktijk in het Gezondheidscentrum Beijum. Vanja is lid van de beroepsvereniging NVKH. Zie ook www.nvkh.nl

Voor wie?: Iedereen die meer wil weten over klassieke homeopathie en die zelf (acute) klachten wil leren behandelen met homeopathische middelen. Vooral geschikt voor ouders met (kleine ) kinderen, maar ook voor opa’s en oma’s!

Wanneer?:  De hele cursus bestaan uit 8 weken, waarvan 4 weken in het voorjaar, en 4 weken in het najaar gegeven worden. Het eerste deel en het tweede deel bestaat ieder uit avonden van 19:30 – 21:30 uur. De cursussen kunnen los van elkaar gevolgd worden. Koffie, thee en koekjes staan klaar.

De data zijn (allen op een donderdagavond):

 1. 10 maart
 2. 24 maart
 3. 31 maart
 4. 14 of 28 april.

Er zijn momenteel nog 3 plaatsen vrij. U kunt zich nog opgeven voor deze cursus of op de mailinglijst laten zetten voor een volgende cursus. Stuur dan even een mailtje via de contactpagina

Kosten?: 4 x € 20 (€ 80) per cursusdeel (4 weken) inclusief Syllabus met Materia Medica (= medicijn-beschrijvingen) en klachtendeel. Deze handige syllabus kunt u naderhand altijd gebruiken als naslagwerk voor het zelf behandelen van klachten. De Homeopathische EHBO kit uit Engeland met 36 middelen is tegen kostprijs (± € 50) te bestellen bij Vanja Wierenga. Deze kit gaat jaren mee, waarschijnlijk uw hele leven (zie link hieronder). Losse middelen kunt u ook bij mij krijgen.

Inschrijven?: via de contactpagina (vanwege de SPAM) of telefonisch: 050-5416630. Kosten dienen bij de eerste bijeenkomst te worden voldaan of overgemaakt te zijn op bankrekeningnummer NL72ABNA058.83.40.154 t.n.v. V. Wierenga, Groningen o.v.v. “EHBO klassieke homeopathie”. Maximale groepsgrootte is 10 personen, dus wees snel want vol=vol. Ik hoop u te mogen ontvangen!

Klik hier  om de EHBO kit met 36 middelen te bekijken en te lezen welke middelen er in zitten.

 

Vanja, ik wil je bedanken voor je inzet, enthousiasme en rustige begeleiding als docent van de vervolgcursus “Zelf doen met homeopathie” . De cursus was heel goed te volgen en je ging altijd in op persoonlijke vragen. Ik heb veel geleerd en kan weer verder met mijn homeopathische EHBO-kit. Ik houd mij aanbevolen voor een volgende ‘bijspijker-vervolgcursus’.  G. Kunst, Groningen.

 

Vervolgcursus “Zelf doen met homeopathie”.

In 3 bijeenkomsten leert u meer over het toepassen van de uit de eerste cursus opgedane kennis in de praktijk. Aan bod komen onder andere dosering en herhaling van het homeopathische middel, behandeling van (zelf ingebrachte) casuïstiek, intervisie en vervolg voorschrift.

 Waar?: Kruidencentrum de Groene Zon, Beijumerweg 20, 9737AD, Groningen

 Door wie?: mw. Vanja Wierenga, erkend klassiek homeopaat (r-hom. ®) en docent met al weer 15 jaar homeopathie-ervaring en een eigen praktijk in het Gezondheidscentrum Beijum. Vanja is lid van de beroepsvereniging NVKH. Zie ook www.nvkh.nl

Voor wie?: Iedereen die de cursus “Zelf doen met homeopathie” bij mij gevolgd heeft. Maar ook voor iedereen die enige ervaring heeft met het toepassen van homeopathische middelen in acute situaties, en daar meer over wil leren.

Wanneer?: 4 avonden van 19:30 – 21:30 uur. Koffie, thee en koekjes staan klaar.

De cursusdata worden in de loop van 2016 bekend gemaakt. Er gaat een cursus van start in september/oktober.  U kunt zich wel alvast opgeven of op de mailinglijst laten zetten. Stuur dan even een mailtje via de contactpagina

kosten?: 4 x € 20 (€ 80) . De Homeopathische EHBO kit uit Engeland met 36 middelen is tegen kostprijs (± € 50) te bestellen bij Vanja Wierenga. Deze kit gaat jaren mee, waarschijnlijk uw hele leven (zie link hier boven voor een impressie). Losse middelen kunt u ook bij mij krijgen. Het is handig als u de Syllabus van de vorige cursus heeft. Deze is anders ook nog te bestellen voor €10.

Inschrijven?: Via de contactpagina (vanwege SPAM) of telefonisch: 050-5416630. Kosten dienen bij de eerste bijeenkomst te worden voldaan of overgemaakt te zijn op bankrekeningnummer NL72ABNA058.83.40.154 t.n.v. V. Wierenga, Groningen o.v.v. “EHBO klassieke homeopathie”. Maximale groepsgrootte is 5 personen, dus wees snel want vol=vol. Ik hoop u te mogen ontvangen!